Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterns frusna själar

Kall är nordanvindens piska
som skapar sår i kropp och själ
ur isvakars uppblommande sköte
där yxhugg i isen skapar flöden i frostigt blod
där eldhärdar släcks av hjärtats själsliga kluvenhet
på kinder röda av smärta i blod svett och tårar


Där själar i vargpälsars anatomi
instängs i stålkulans atomer
med blodiga fingrar på fönster i frostigt glas
i polkagrisfärg men med bitter eftersmak


Där rastlösa själar förfrysna av is
i själsliga handbojor utan nycklar
på färd längs isbergets vägg utan fotfäste
men med ögon att se
isdansens kyla i ett stelnat anlete






Fri vers av hero40
Läst 754 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-08-27 18:39



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Starkt ! Känner Kylan ända ner i fotknölarnas innersta !
2009-08-04

    Lindizz
Gillar din text, det är starkt, och vackert. mycket bra.
2007-10-08

  Maria Zena Viklund
Oj vad vackert och starkt som iskristaller i natten, du skriver så vackert!
2007-08-29

  Lejonhjärtas poesi
Starka ord och inga visor i gripande poesi om vinterns frusna själar, må de tinas upp till en grönskande vår!
2007-08-27
  > Nästa text
< Föregående

hero40
hero40