Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyrkogårdens murar

Det ligger en kyrka efter vägen
mellan lindar och sten
som talande tystnad från
dinglande gren

Där har själar sin skönhetssömn
som stoft och som aska
men i rosenrött skimmer
för ögon likt daggkåpans
eviga längtan i sommarens sköte


Flämta för ljuset för livet
genom kyrkogårdens murar
så att änglar gråter floder
till vår kärleks alla moder
I hopp och förtvivlan och nöd
är rosen alltid röd
för levande som död




Fri vers av hero40
Läst 879 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-07-19 21:58



Bookmark and Share


  aol
så fina rader som en hyllning till alla döda och till liet
2009-07-23

  sulimaa
Härliga rader...smeksamt vackra..skirt språk som lockar likt en saga!
2009-07-21

  Sturesdotter
vackra rader
fyller mig med mjukt vemod
2009-07-19

  * Ammi *
Underbart vacker poesi
bokmärke!
2009-07-19

  Lejonhjärtas poesi
Välkommen åter med din vackra poesi och tänka sig att jag just idag inventerat gravvårdar i sten, gjutjärn och smide innanför fem kyrkogårdsmurar hemma i mitt älskade Gästrikland.
2009-07-19

  Mats Henricson
Länge sedan, den här var speciell, vältalig, känslosam och målerisk, ett litet mästerverk ! Bokmärker !
2009-07-19
  > Nästa text
< Föregående

hero40
hero40