Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
haikusvit


DAGBOK I-IV



I

Gammal nog
för att kunna handskas
med unga känslor

Handen vilar
på hennes svettiga nacke
vad jobbar du med?

Sent att lägga sig
väntar matt och glåmig på
morgonrodnaden

Grå dagning
blomlöst körsbärsträd
vajar i vinden

En flugsnappare
knackar på fönsterblecket
dags för kaffe


II

På badet
ensam pojke
sluta knuffas

Japaner japaner
Gamla stan luktar våffla
har gått vilse

Tryggt sovande barn
i den halvöppna munnen
modersmjölken

Mitten av juli
sommaren
har tagit semester

Väldig ballong
frustar över trädkronorna
hälsning från mamma

Cykeln i diket
ansiktet vänt mot solen
bland solrosorna


III

O kaprifol!
Vart tog den vägen
den heta natten?!

Städning
dammar av
dammsugaren

Fullmåne flimrar
i nattågets fönster
över öde bro

Älvor dansar
insvepta i dimma
måste kissa

Bilen är borta
skatorna samlas åter
vid harkadavret


IV

Blåsig promenad
gammal längtan blandar sig
med höstlöven




Bunden vers (Haiku) av mäster O
Läst 443 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-13 00:04



Bookmark and Share


  thyra
Fin läsning här! Tack!
2009-10-13
  > Nästa text
< Föregående

mäster O
mäster O