Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammal som gatan, beskrev en gång en enfaldig önskan.


Recorded memories of Gion

Bestow me a simple honour, I am created to grant your wish
I was manufactured amongst many, perfected beyond recognition
My serial number is 1

My circuit brain knows no better than you,
My silicon skin will burn like yours.
But I am different.

My artificial halo of wire, my holographic Kimono,
I am the Geisha of the finest purpose.
Created for you, inferior.

Break me down, speak to me with artificial words, pull my earplugs, drown me in your silence.
With a cup of tea in my hand, I am still a god.

Пожалуйста, прибудьте не ко мне, я прибываю к Вам. Я делаю ваш мир полным.

A cup of tea will never argue, and I will be perfect.




Fri vers av Daniel Sund
Läst 436 gånger
Publicerad 2005-10-15 12:52



Bookmark and Share


  Pia S
Jag får lite William Gibson associationer (i positiv bemärkelse) men undrar som Florence: varför ryskan?
2005-10-16

    Florence
Tänkvärd och väl framförd idé, drömmen om den perfekta, därför icke-mänskliga kvinnan. Glädjande, och ovanligt nog, är slutraden den allra bästa, en fulländad sammanfattning av denna dröm.
Men varför talar denna automat ryska? Utan översättning? Gion är ju ett kvarter i Kyoto, berömt för sina högt utbildade geishor.
Roligt och högst läsvärt, samtidigt förstås en sarkasm mot dem som tror att människor kan uppträda som andras drömmar.
2005-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Daniel Sund