Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Island

Kargt
Så oargt
Där hästarna kan flest sätt att springa
Och människorna inte utbryter i protest
när det blir kallt
för där finns varmvattan överallt
tänka sig vad märkligt
att allt detta är verkligt
i ön som är uppkallat efter vatten
I sin frusna form
Landet som lekfulla vulkaner skapat
Pang Crash Boom
Är det krig på gång?
Nej, det är bara Islands natur
Hör vattenfallets rytmiska brus
Se på midnattsolens ljus
Titta på de färgglada taken på alla hus
Skjuts upp i luften av gejsrarnas kraft
Surfa på lavan ned till de
Svarta stränderna
Svalkas ska du få
I det kalla havet
Fjällsjöarna kristallklara, reflekterande (reflektion är det första steget till revolution)
Island ständigt i rörelse
Och Björk är landets högsta träd
Ta mig dit
Alla skulle respektera naturen
Om de såg att dess kraft kunde döda
Folk säger att kvinnor är vackra och väna som naturen
Men blixt, jordbävningar, tsunamis och vulkanutbrott kommer också från naturen




Fri vers av Linden och Alexander Alvina
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-14 13:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linden och Alexander Alvina