Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Diskussionsunderlag för en möjlig grupp inom olika yrken, religioner, politik eller en grupp som träffas för att prata om moral kontra lust att få utlopp om man bara hade chansen och inte gärna kunde klandras efteråt, et cetera...


Kvällens retoriska fråga, frågor. Ett gisslandrama





Om du hade familj och exempelvis en dotter och en son. Ett gäng bröt sig in i er gemensamma bostad, tvingade er under hot till olika gärningar.
Som i början kunde verka nog så oskyldiga och som senare skulle höja ribban vartefter så att ni alla skulle förnedra er i övertygelsen att överlever vi bara detta så…

Frågan är då till slut vad man aldrig skulle ställa upp på och vad man skulle kunna tänka sig att göra under hotet av att någon annan i familjen skulle lemlästas eller dö om du inte gjorde vad som krävdes.

Du skulle behöva ta ställning till om du skulle göra ’allt’ för att skydda dina anhöriga och försöka att rädda dem till livet, även om du tvingades att göra dem illa för stunden.

Alternativt att själv bli misshandlad eller till och med avrättad. Om du hellre låter dig avrättas eller låta en annan medlem i familjen misshandlas eller avrättas istället för att känna dig tvingad att göra någon i din familj illa.
Hur resonerar man då och hur agerar man då?

Gör man allt för att överleva och varför?
Eller kommer man till en gräns då det är ’bättre’ att låta sig bli dödad?




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 250 gånger
Publicerad 2009-10-16 21:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP