Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hoppas ni kan relatera till denna på något sätt i alla fall.


Vi är som lampor




Vi är som lampor

som tänds och släcks



Ibland får vi vara tända en längre tid

Bara för att helt plötsligt bli släckta


Vissa av oss får inte stå kvar i något tillstånd

i mer än fem minuter,

utan skiftar hela tiden,

jämt och ständigt


Vissa är tända mer än de är släckta

De sitter nog i något betydelsefullt rum

Där folk passerar ständigt


Andra är släckta mer än de är tända

De sitter i något mindre betydelsefullt rum

Där passerar människor inte så ofta

De har bara råkat hamna där

kan inte rå för det


Och vissa har haft oturen att hamna i ett rum där de aldrig används

Någon gammal vind

som inte används

Och de får aldrig lysa


Utan istället

Skruvas de ur




Fri vers av KanskeJonasIdag
Läst 374 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-18 12:24



Bookmark and Share


  jagblundar
Du skriver jättebra Jonas!
2009-10-19
  > Nästa text
< Föregående

KanskeJonasIdag