Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite frågor som kom upp i huvudet igår då jag såg dig.....


Arbetsför eller?

Min ulcerösa kolit gör sig påmind
under natten men jag lyckas somna
till slut -

skönt

På morgonen har jag så svårt
att få igång mina leder -
svullna fotleder, knäleder och fingerlederna

det är då jag tänker på mina underbara
arbetskamrater som jag har där jag har
min arbetsträning

efter en lång morgon så är det dags att
ta sig till "jobbet"

det är då jag undrar om jag är arbetsför eller
inte men tydligen så är det så att oss sjuka ska
dom ha ut i arbetslivet och jag håller på att nå ett stort
mål som försöker vara ute cirka 3 timmar/dag

medan jag varje dag ser på dig du unga tjej
hur du går hemma varenda dag

du röker

har ett barn

vet även att du provat på olika praktikplatser
men du orkar inte säger du, kanske du så lätt inser
att du får bidrag ändå....

du åker till din far som knappt några pengar har
för att få pengar där till mat och ditt uppehälle

det är då jag undrar om du är arbetsför eller inte?

091022





Fri vers (Fri form) av sajo
Läst 254 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-10-22 07:31



Bookmark and Share


  arja savela
har ännu inte hört att unga,friska människor tvingas ut till AF
på ngn pjojekt .med 223 kr per dag. som vi sjuka ska efter nyår.
Och genialt av moderaterna att först få alla gå ur a-kassan....nu ska alla tillbaks. Ocken politik!Suck
2009-11-17

  Anita Hanssen
Bra sagt!
2009-10-23

  arja savela
DU HAR SATT ORD PÅ NÅGOT VIKTIGT. SATSA PÅ DE UNGA OCH FÅ DE IN I ARBETSLIVET. I STÄLLET JAGAR MAN OSS SJUKA SOM BEHÖVER LUGN O RO. SKÖT OM DIG
2009-10-23

  Mr Lindemann VIP
Fint och maliciöst
med delar av tänkvärda ord som springer in i en
då det joggar franm längst med rader av läsning
2009-10-23

  anits VIP
Mycket tänkvärt, man kan undra många gånger
vem som anses kroniskt sjuk, alla ska ut i arbete
idag om man så orkar eller inte, bra skrivit
2009-10-22
  > Nästa text
< Föregående

sajo