Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du kan inte hjälpa att du är du, du kan bara acceptera det.


Var stark, var dig själv.

Du är vacker på ditt egna sätt
ett ord kan skära ett djupt sår i ditt hjärta,
men inte döda dig.
Du ställer dig upp igen
och slåss

Det du ser i spegeln varje dag
är den du är
den du inte kan ändra
den du måste acceptera.
Ord som sårar måste du slåss mot,
du måste bekämpa den smärta de ger.
Du tänker att du inte behöver höra dina brister,
du ser ju dem varje dag
när du ser dig själv i spegeln.

Spegeln ljuger,
du måste veta att du duger.
Alla de ord som sårar
är portar av avundsjuka som du måste öppna och komma förbi.
De är ett hinder på vägen,
men inte ett stopp för att nå målet.
Du är vacker på ditt sätt
utan dina brister skulle du inte vara du
du skulle vara någon annan,
med andra brister.

Låt orden komma, men passera dem
som trafiken
och låt dessa ord bara vara som stoppljus på vägen
som sedan slår från rött till grönt
och du kan åka vidare
på vägen till framgång, till lycka.

Slå bort deras ord, deras känslokalla hat
deras avundsjuka
och ta till dig de saker som gör dig vacker
som gör dig speciell

Var dig själv och älska den du är
för du kommer vara du, resten av ditt liv.




Fri vers av Dejana
Läst 331 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-10-23 16:51



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
I en förbittrad känsla av
att vara där, alldeles själv
då det är en grupp som är, '
bär jag in mitt jag där inom mig
där rikets föd som bär mitt inre
2009-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Dejana
Dejana