Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allvaret i det komiska

Att skratta åt något man egentligen tar åt sig och illa upp av,
är inte något värt att skratta åt.

När du står där förstörd och sårad,
men för att dölja det skrattar,
är det inget skämt.

Det är dina näras åsikter som slår på dig mest,
det är deras åsikter du bryr dig om.
Bra eller dåliga.

När du står där och spelar tuff,
låtsas att du inte bryr dig,
när du innombords gråter,
skratta inte.

"Skämtar" dina nära med dig ofta,
är de nog inte så nära som du tror.

Varför slösa och ägna tid åt människor som får dig att må dåligt?
Leta efter vänner som skrattar med dig,
inte åt dig.




Fri vers (Fri form) av Dejana
Läst 314 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-13 10:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dejana
Dejana