Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att sluta drömma

Han föddes för att drömma,
barnet i en skog.
Av drömmar andra glömma,
han kunde ej få nog.
han drömde om de somrarna, som alltid gav en chans.
Han drömde om de flickorna han skulle få till dans.
Han drömde om det innerliga livet.
Det livet som i sagor fanns beskrivet.

Han levde för att längta,
ung man i en stad.
Hans drömmar var bestänkta
utav sagoböckers blad.
Han längtade till älvorna som dansade på älv.
Han längtade till skogen där han kunde vandra själv.
Han längtade till allting och till ingen.
till livet och de värdefulla tingen.

Han slutade att hoppas
efter många år bland hus.
En dröm likt låga stoppas
på ett outbrunnet ljus.
Drömmar kunde inte längre flyga fritt på jorden.
Tankarna ej längre fanns. Försvunna iband orden.
Han tänkte inte längre på nåt visst.
Livet utan drömmarna blev trist.




Fri vers av Knickedick
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-26 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick