Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Upptäckt en ny partikel. Tror ni det blir Nobelpris eller Novellpris?


Ordpartiklar

Elementarpartiklar
man inte trodde fanns
Förtätas uti rymden
i en obeskrivlig dans

Binding bryts och födes
tillsynes i behag.
Rörelser som ej beskrivs
av kvantfysikens lag.

Mönster bildas av en slump
i sällsynt kollision.
Partiklarna så småningom
får riktig position.

Bokstäverna som bildas
och bildar sedan ord.
Skjuts iväg åt alla håll,
en del emot vår jord.

Ett vacker stjärnfall synes då
i jordens atmosfär
Men endast fåtal kommer ner,
elden dem förtär.

Sen går man dystert, rakar upp
de kvarvarande få.
Försöker sedan skriva nå’t
som någon kan förstå.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 345 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-26 19:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick