Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TIRSA

mellan skyar och hav

längs landsväg och kust

var finns flickan som är

mitt hjärtas lust?

över berg, över fält

över åker och äng

där mitt pilgrimstält ställts

är mitt hem, finns min säng

 

 

driver dag, faller mur

växer gran, växer fur

vilda sverige på väg

med en vagabonds steg

duvhök, pilgrimsfalk, vråk

kommer dröm, kommer bråk

rockmusiken som språk

tolkar denna epok

 

 

 

drömpolisen var här

men fick slå till reträtt

inför den barriär

bara himmelen sett

Du som blivit min väg

som är ljus på min stig

lär mig segrande gå

ur mitt dagliga krig

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   091027




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-10-27 10:16



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Strålande poetat.
En text som berör.
2009-10-28

  Eaglemountains VIP
Så underbart vacker, så rörande, så sann. Grattis även till en välförtjänt plats bland de fem uppmärksammade!
2009-10-28

  Nasrin
Mycket berörande text!
2009-10-28

  Måna N. Berger
När jag läser dikten får jag bilder av en kampfylld vandring mellan solbelyst slättland och mörk, granskogsbevuxen vildmark, och så, i sista versen, muren som reser sig där, med himlaporten.
2009-10-27

  anits VIP
Mycket, mycket berörande
2009-10-27

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag har nästan inga ord för denna strålande dikt, väldigt berörande rader. Vackert!!/B
2009-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP