Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Representanterna (100 ord)


Det är nu det behövs en representant.
Ordningsmakten har sina representanter och strumpfabrikörerna sina. Representanterna har större förmåga att klara av motgångar. De har bättre benstomme. Det är därför vi behöver dem. För att vi inte orkar stå emot.
Motgångarna äter upp den återstående tiden. Vi snubblar och famlar efter stöd. Timvisare, minutvisare, sekundvisare.
Representanterna är där när det som bäst behövs. De håller sig ståndaktigt upprätt precis så länge att de kan vrida sig moturs och vinna tillbaka all den tid som gått förlorad.
Också döden kan därigenom ha nytta av en representant.
Men det är mera sällan.




Prosa (100-ordare) av Igür
Läst 323 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-29 12:36



Bookmark and Share


  Gunnar Odhner
Frågan är om man inte kunde starta ett företag för tillverkning av representanter. En bra affärsidé? Visserligen är de redan nu slitstarka, men om de bara behöver rundsmörjas vartannat år?
2009-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Igür
Igür