Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stjärnfall

oförlösta livsformer
ruvar i för ögat
osynlig rörelse
landhöjningen
pågår fortfarande
efter senaste istiden
Hjulets yta vilar
i ögonblicket
stilla mot underlaget

alltmedan rullandet
med oavbruten
kontinuitet pågår
genom rummet
och tiden

tiden som
med tvingande
obeveklighet skrider

den linjära
vettlöst framåt

den cirkulära
tillbaka i egna spår

nuet undflyr ständigt
tillåter inte ens
att med kniven rista
våra bomärken
annat än i spillrorna
efter Sumer, Ming
Inka eller Zimbabwe

levde vi nyss?
trots att vi ständigt
spränger ljudvallen
och i våra sinnen
speglas himlakroppars
inbördes rörelser

Jag döljer
mina känslors
brunnar bakom
spegelreflekterande
solglasögon

skyddar mig samtidigt mot
det obarmhärtiga ljuset
vars hastighet
utgör referens

kära

missbedömde vi
infallsvinkeln
vid vårt återinträde
i atmosfären?

såg man oss
från jordytan som
stjärnfall?






Fri vers (Spoken word/Slam) av Anders P VIP
Läst 921 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-10-30 19:12



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Stärkande!
2017-04-08

  Connie
Helt underbar!
2014-10-26

  Imperfektion
Du briljerar med orden.
2011-07-11

  Vind
Det här är en så jävla bra "resumé"!
2010-08-11

    Joel Sandström
Den här var riktigt bra. Den innehåller oerhört mycket och är bra beskriving av livets förgänglighet. Känns som att jag behöver läsa den fler gånger för att uppfatta fler nyanser "Jag döljer
mina känslors brunnar bakom spegelreflekterande solglasögon", mycket träffsäkert.
2010-05-16

  devious
Grym dikt. Tyder på att det ska bli ett nöje att se dig uppträda på Södermalm Poetry Slam! på tisdag.
2010-04-25

  Ingmar Hård VIP
helvete! vad du kan skriva!
du hjälper mig kanske tillbaka!
2010-03-02

  solomi
En helt underbar dikt. Visst är vi som stjärnfall!
2010-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP