Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SAMLA ALLA GAMLA ROCKERS

han sitter i sin gillestuga

med sin elgitarr

det kommer nya låtar då och då

han undrar om han skulle duga

fast han fällt sitt barr

och de strån som sitter kvar är få och grå

en annan kåk som ligger i

en annan del av stan

tillhör någon som har kvar sin gamla bas

det blir ensamt där i källaren

fast han har blivit van

vid ett liv som saknar all form av extas

 

 

refr:

 

samla alla gamla rockers

alla de som kan och vill

vi har mycket kvar att ge fast vi är grå

vi är eldrivna giganter

och vi står oss länge till

samma gnista, samma längtan nu som då

 

 

 

för musik finns ingen åldersgräns

det har jag sagt förut

och ett praktexempel är väl rolling stones

så jag undrar varför vissa

tycker det ser konstigt ut

när vi framhåller sex pistols och ramones

damma av ditt gamla trumset

det har stått och samlat damm

fixa fram ett PA och en mikrofon

vi kan ge nytt liv åt sånger

från en era som försvann

men som ännu glimmar till i ögonvrån

 

 

refr: samla...etc

 

 

 

den där synthen som du fingrar på

och leker med ibland

kan du framföra "are friends electric?" på

saxofonen hänger i sitt skåp

men den platsar i vårt gäng

x-ray spex har visat att det funkar så

sätt ihop de gamla banden

låt oss ta en runda till

för det lever inom var och en av oss

har man en gång satts i rörelse

så stå man inte still

man är "born to run" fast utan någon boss

 

 

 

refr: samla...etc

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON 091104-05

 

 

 




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-05 07:31



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Det är liv och lust i dina ord, det svänger om dem. Härligt att läsa.
2009-11-05

  Annmargreta
Din text påminner mig om vad jag gör den
14 november -lyssnar till Cliff Rickard och The Shadows i Malmö.
Det ska bli härligt och se de gamle rockers!
2009-11-05

  Måna N. Berger
Det tycker jag skulle vara en synnerligen smart idé! Musik är tidlös, gamla rockers likaså. Och ur dig flödar texterna, den ena pärlan efter den andra.
2009-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP