Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag saknar Björn Afzelius

Han skrev texter
där han protesterade
mot orättvisor och galenskap
men också sånger som brann
av sorg och längtan
och äkta kärlek

En magisk konsertkväll 1985
i Norrvikens Trädgårdar
tänkte jag gå fram till honom
och berätta
hur mycket han betydde för mig
i mitt skrivande

Han stod där så ensam
bredvid scenen i pausen
med en cigarrett i handen
- men jag tvekade
en sekund för länge
och tillfället försvann

En februaridag 1999
hörde jag på radion
att Björn var död

Men hans musik finns kvar
och hans texter
och hans röst
och när jag lyssnar
kan jag känna hopp




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-05 17:25



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Ja, vem saknar inte Björn, fantastisk var han.. Jag hann i allafall tala om för honom att jag tyckte att han var vacker!!!! Han frågade publiken på en konsert i Karlskoga, om de tyckte han var vacker, ingen vågade svara; utom jag förståss ; Han strålade som en sol mot mig ; det glömmer jag aldrig!:)
2009-11-05

  anits VIP
ja, han saknas, men hans texter och sånger lever kvar, dom är undrebara att lyssna till, vi hade en präst här, många gånger hade han sin gitarr och sjöng istället för predikan, ofta sånger av
Björn Afzelius, det var så vackert, knde inte hålla tårarna borta
2009-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP