Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALLAS EGENDOM

man blir aldrig allas egendom

för det vore egendomligt

och det namn man bär kan aldrig bli

överjordiskt och gudomligt

men det måste kännas väldigt bra

att bli uppskattad av flickor

slippa fattigdomens lidande

och ett liv med tomma fickor

 

 

 

man blir aldrig allas egendom

för det kan man aldrig vara

man kan vältra sig i rikedom

som bert karlsson gör i skara

man kan bli berömd som abraham

och hans lilla hustru sara

men nåt sånt som allas egendom

nej, det kan man aldrig vara

 

 

 

många hoppas på en skymt av den

som betraktas som offentlig

just den särskilda kontaktpunkten

ses som viktig och väsentlig

jag har aldrig varit omsvärmad

eller haft beundrarinnor

jag stod gärna ut med hyseri

om den kom från vackra kvinnor

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    8/11 2009




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 285 gånger
Publicerad 2009-11-08 16:50



Bookmark and Share


  anits VIP
Vackert vemodigt och längtansfullt
2009-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP