Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Platsen är utmärkt med ett x' sånt handlar om skattkartor, här en ordlek med både detta uttryck samt att bokstaven dubbelv (W) är med här och att why är en fråga om varför något måste vara så som det är (?)


Platsen är utmärkt med ett - Why? -





Tänk vad olika vi människor
uppfattar sådant som 'kränkningar'
den som 'kränker'
brukar inte alls ha samma inställning
till detta som den som är föremål för 'kränkningen'.

Att jag sätter in 'ordet'
i de där krokarna beror på
att uppfattningen om vad som är
en kränkning varierar...

...pajsare och tjejsare jag träffat under mitt liv
har brukat tycka sig kunna utsätta andra
för kränkningar

men när de själva ägnar sig åt 'sporten'
tycker de att offret är alldeles för känsligt
som inte tål skoj...

...och så tror jag att många människor funkar
man lyssnar alldeles för litet till ordspråket
'behandla alltid andra som du vill bli behandlad själv'

med respekt alltså
men ordspråket de följer
låter väl snarare som
'behandla alltid andra som du aldrig
skulle vilja bli behandlad själv'




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-14 21:03



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Kärleksbudskapet är onekligen värt att tänka på - varje dag -
2009-11-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP