Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kölden blev rå och fuktig - isbildning hos oss, enkelglas

 

emaljfatets brandgula knoppar ska slå ut

 

 

en vid ring - försvinnande för ögat - ett rullande eko -
metronomiskt precist - men ljudlöst tömt - cisternernas sugande lodräta orgelpipor

-

ingenjörens blåskiss - ett familjefoto - mjukheten
i uttalet av semipalatinsk - som fästmöns kjolfåll tummens avtryck av rouge på biljetten

-

garanten - vid ett avsteg från perrongen - flacket
i den där sömmen som dansande mygg i en sutyr  hennes två knäskålar tätt intill varandra

-

nuförtiden - längs med de vittrande hyresprospekten så -
här långt borta har du aldrig varit  från dem - ändå har du aldrig sett det salta havet

-

ännu - det finns en sorts solnedgångar här med - stadens park en arkitektur - ett telegram - från framstegen och visionerna - det de kallade pravdan

-

men - sanningarna ligger omsorgsfullt vikta
och kilade in i kasernernas tjälsprickor - bakgrunden är tornande - hest cumulusförzinkad

-

något våldsamt - det drar och jagar genom synapserna -
men någon nederbörd finns inte - idag är så mycket som hänger kvar
och pekar

-

parabolerna sonderar blint all världens flöden -
basisk metan ur torvfält - pionjärer - är det möjligt att skevheten
i syllarnas sättning - sjunker in

-

när de stumma godstågseten växlar bland spåren -
på bangårdarna leder räls ljud - till avsevärda distanser -




Fri vers av wayward - taiga
Läst 225 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-30 08:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga