Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara Ord


fan fy fan

Sönderbitna naglars fruktlösa skrapande mot ålderdomlig bark. I bakgrunden. En gosskör som sjunger i falsett. Så lät vinden, som ven genom kläder och märg. Som att amputera alla extremiteter, så kändes kylan. Fingrarna kändes inte alls.
Fåfängt fumlande i försök att få fyr på cigaretten. Fan fy fan. Händerna knutna till en liten boll i fickan. Fan fy fan.

Inga fåglar kvittrar.

Kylan som äter sig igenom gummisulan. Fötterna fast förankrade i marken. Nageltrånget känns inte längre. Tårna känns inte alls.

Bruna ögon stirrar förväntansfullt ut i tomma intet. Vidöppna av skräck, tåras av kylan. Tårarna blandas med snoret och sätter sig i halsduken. Fan fy fan.
Förfrusna förtvivlade fingrar försöker förgäves få fyr på steget därifrån.
Äntligen, eld. En strimma ljus i en polarvinter.
Djupa andetag, djupa bloss. Effekten är välbekant. Djupa andetag, djupa bloss. Knarkar bort de sista hjärncellerna. Allt för att slippa tänka.




Fri vers av BaraOrd
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-03 19:30



Bookmark and Share


  The Stargazer
Jag älskar det du skriver, sätter du formulerar dig och förmedlar saker på. Jag kan inte riktigt förklara varför det tilltalar mig så, men jag tänkte berätta det ändå. Det här var fruktansvärt bra.
2009-12-03
  > Nästa text
< Föregående

BaraOrd