Till en solstråle i biblotekarieskrået

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en solstråle i biblotekarieskrået




HEJ, HEIDI!

stod och såg svanarna

flyga mot södern

lite sent men kylan kom först nu

ständigt detta hjärta

som bultar och blöder

samma öppna sår som skriker: "du!"

stod och såg flickorna

vänta på bussen

ben i kors och samtal om i går

alltid denna längtan

till läpparna och pussen

samma fantasier om rosor och vår

 

 

refr:

hej, heidi!

när du ler försvinner frosten

hej, heidi!

sköna guldklimp i det grå

hej, heidi!

glömmer depression och måsten

du är underbar

att titta på

 

 

 

stod och frös inombords

ute på gatan

det är gott att vara inomhus

det finns alltför mycket

att avsky och hata

men du sprider alltid glädjens ljus

önskar nån som du

tätt vid min sida

det är inte någon hemlighet

trött på nederlag

jag tvingas lida

jag vill inte bli en falsk profet

 

 

refr: hej, heidi...

 

 

LARZ GUSTAFSSON 091204




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-04 10:37



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vacker den här,
tycker om den
2009-12-04

  Måna N. Berger
I den oavbrutna livskampens skuggor bryter solstrålar ibland genom molnen, detta var en sådan!
2009-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP