Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALLENARÅDANDE

de här vidderna är personliga

här finns bara plats för en

de är hårda och oförsonliga

som den vidsträckta prärien

här finns ingenting man kan skratta åt

utom fågelskrämman där

som är oerhört lik en människa

kanske något slags konstnär

 

 

hit når inte era välluststön

eller lyckliga små skratt

inte doften av en kvinnas kän

i extatisk älskogsnatt

här är slutet - mera slutet

än ett rum på sabbatsberg

mera ensligt, mera enskilt

och i avsaknad av färg

 

 

ska jag yla ut i natten

såsom varghannarna gör?

bortom glasklirret och skratten

finns det ingen alls som hör

ska jag tänka mig ditt kalla lår

mot min hårda, varma hand?

det är tungsinta svartsabbatsår

i ett isolerat land

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   5/12 2009




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-05 19:05



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Tungt, mörkt, och mycket starkt gestaltat! Den ensamma vargens röst når långt.
2009-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP