Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Betraktelse över svininfluensans komplexitet...


Ljuset som jag minns...

Inget händer…inget låter…allt är öde…tomt och svart…
intighetens vakuum råder överallt och ingenvart…
ändå…ur en tomhets-virvel…minns jag svagt…en rörelse…
virvla utåt , framåt, uppåt…ur mörkret… i hänförelse…

och…

sedan dess har minnet följt mig, likt en skugga på min färd,
efter solens ljusa hägring, mot en ännu större värld,
i spiral jag färdas ännu, dag som natt, i oräddhet,
med en spänning i kontrasten, mellan ljus och evighet…

när…

mitt i livet, mitt i Sverige...förnimmelse av någonting…?
skogens fåglar, djur och vatten, jag ser uti en Siljansring,
ringen lockar tankens frihet vidare på äventyr,
bortom horisontens gränser till en rymd där framtid gryr…

men…

innan tanken hunnit långt, så inser den ett val däri…
skall jag vaccinera mig mot influensa-pandemi…?
valet avgörs strax av filmen ”Sicko” utav Michael Moore,
samt you-tube klippet med Teresa Forcades, som talar så att jag förstår…

att…

något händer som berör dig, här i ljuset i vår tid,
valen står som spön i backen, i vår egen inre strid,
andens tag om själens åror befästes efter gjorda val,
på gott och ont, varthän det bär, erfarenheten blir total…

av…

girighetens möjlighet, här inom mig, just idag,
att världens värsta helvete kan väljas av vad som är jag,
dock lockas ändå tanken av att möjligheten finns,
att låta valet nu inatt…skapa ljuset som jag minns…




Fri vers av masen
Läst 225 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-07 01:10



Bookmark and Share


    masen
Förvisso är
att inte välja också ett val
att förbli i tron
som är resultatet utav alla ens tidigare val…

Frågan som väcks är dock om Sartre sa det
eller William James (1842-1910)?
2009-12-07
  > Nästa text
< Föregående

masen