Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sjunde december 1916 föddes du


farmor

Om du såg mig nu skulle du veta
att jag gör allt för dig, farmor

och jag har ingenting att hämta här längre
för jag landar i virrvarr av molntäcken

men jag har aldrig förstått
begreppet "som att vandra på moln"
för det är inte mjukt och behagligt (inte dagar som dessa)
vi bara faller igenom ju

och farmor
jag är alldeles för mycket romantiker för mitt eget bästa
för den här staden
för havet
för människorna och fåglarna

den här staden rymmer inte så mycket romantik
jag känner likadant om människorna, farmor
kärleken är ytlig här. Och ovillkorslös

och havet sväljer allt
och fåglarna flyger mycket högre än vad jag kan nå
högt ovan molnen, farmor
alldeles för högt för mig


där du är
där vill jag också vara idag,

farmor




Fri vers av Jeny
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-07 23:33



Bookmark and Share


  Prästen utan religion
vackert vemod!
2009-12-07

    tehdog
att falla genom molnen är fan sjukt snyggt. Lite spretig (vad det nu spelar för roll). Får mig att må dåligt över att jag inte umgås med mina mor- & farmödrar/fäder. Hmm.
2009-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Jeny
Jeny

Mina favoriter
se mig