Den här låten som jag skrivit är både en hyllning och en uppmaning i kärlek till det underbara punkbandet Attentat från Göteborg. Älskar er med Kristi kärlek.<" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den här låten som jag skrivit är både en hyllning och en uppmaning i kärlek till det underbara punkbandet Attentat från Göteborg. Älskar er med Kristi kärlek.<


ATTENTAT

jag trodde att vårt grundproblem

var vårt politiska system

jag trodde huvudfienden

var kapitalets mörkermän

jag trodde evangelium

var ett slags folkets opium

nu vet jag att jag hade fel

att alltihop var rackarspel

 

 

refr:

ja. vi är äldre och färre nu

och det är inte längre -77

men vi brinner och lever ju

attentat

och det är samma apparat

och det är hjärnor fyllda med hat

så man blir arg och desperat

attentat

och jag är minst lika kavat

och kanske mera rabiat

attentat

 

 

 

jag fick se världen som den är

bakom kulissernas schimär

jag revolterade och slogs

men när den nya gränsen drogs

så fick min kamp ny inriktning

för jag fick tag på någonting:

dyraste pärlan på vår jord

det oförfalskade Guds Ord

 

 

refr:

ja, vi är äldre och färre nu...

 

 

 

jag är nog argare i dag

men riktar numer mina slag

mot ondskans furste, djävulen

som alltid hatat sanningen

så till attack med Ordets svärd

mot onda andemakters värld

vi stormar fram på stan, kamrat

ett evangeliskt attentat!

 

 

 

refr: 

ja, vi är äldre och färre nu...

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    december 2009

 

 

Attentat har bl a givit oss odödliga låtar som "Unga & Många".

 

 






Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-09 20:44



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra..Kärleken är störst..
2009-12-10

  Måna N. Berger
En scenfärdig (inte senfärdig!) låt med ös och budskap, direkt från ditt hjärta!
2009-12-09

  Elaine.S VIP
Vilken härlig hyllning!! Du har en riktig punkarfeeling du!! Riktigt kavat:)
2009-12-09

    ej medlem längre
Hm, ja ... alla vill till himlen nu ... men du har rätt, broder. Gillar ditt sätt att rimma viktiga insikter ... (ursäkta mitt svenksa ...)
2009-12-09

  stenen/ Yv Ericsson
Grymt bra låtext!
2009-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP