Vem var denne kluvne Bileam, eller Baalam? Vill vi verkligen veta det?

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem var denne kluvne Bileam, eller Baalam? Vill vi verkligen veta det?




BILEAMS BARNKALAS

begreppen förlorar sin innebörd

och judas måste täcka sin reträtt

man kallar det utveckling

fast man är störd

vill ha det på sitt eget sätt

 

dom säger att jag dömer mig själv för hårt

gör katastrofer till bagateller

dom säger att jag dömer mig själv för hårt

dom som friar hellre än fäller

 

 

man urholkar allting

som urholkas kan

sen vrider man och vänder i extas

och tillåter sig hela kakan, minsann

när bileam har barnkalas

 

dom säger...

 

 

en objektiv sanning

blir genast ett hot

mot människans brist på moral

och ve den som vågar säga emot

som ej böjer knä för er baal

 

dom säger...

 

 

de klara konturerna

ska suddas ut

där uddlöshet blivit till norm

så får man ett helt annat

budskap till slut

det hela har helt ändrat form

 

 

dom säger...

 

 

förvanskningsprocessen

som självändamål

och svek som bekvämlighetsflagg

ett spökskepp till sjöss

som har missat sitt mål

och rasande reser sin ragg

 

 

dom säger...

 

 

LARZ GUSTAFSSON   december 2009

 

Tillägnad två kacklande kalkoner i det värdelösa tv-programmet "Existens" 091210




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-11 10:18



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
nu har jag inte sett det pogrammet. och orkar inte göra. men det gav upphov till en fantasisk dikt av dig!
2009-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP