Lekfull kompisdikt med allvarlig underton.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lekfull kompisdikt med allvarlig underton.




BLÅKLOCKEBLÅ PÅ ÄVENTYR

full fart med packade väskor

danmark är målet

dit styr hon sin färd

fulladdade med protester

vill man försöka förändra sin värld

immun mot konsultationer

blåklockeblå hon är modig som få

om det blir demonstrationer

packar hon prylarna och hakar på

 

 

hej, hej, blåklockeblå!

var har du varit?

vart ska du gå?

hej, hej, blåklockeblå

vad ska du göra?

vad tänker du på?

 

 

 

hej, hå

det brusar i hjärnan

hille kan vänta

och himmelen med

full fart

för tindrande stjärnan

lyser snart i radikalernas led

men kan

engagemanget

i själva verket

bli något slags flykt?

i dina kattögon brann det

längtan till någonting

hållbart och tryggt

 

 

hej, hej...

 

 

LARZ GUSTAFSSON   december 2009




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-11 22:29



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Nyfiken av mig undrar jag hur det gick sen? Och fortsätter lyssna till dina låttexter som fassinerar.
2009-12-13

  Elaine.S VIP
Nog var det lekfullt alltid...om lilla "blåklockeblå"
2009-12-12

  anits VIP
Mycket lekfullhet här, anar att det bakom orden
handlar om alla dom som åker till Köpenhamn för
att demonstrera, inför alla ledare som finns klimatmötet där
2009-12-11

  Måna N. Berger
Ja, det här var livfullt, fart och fläkt och med värme diktat!
2009-12-11

  Lili Samuelsson VIP
gillar det här,det är sprudlande lekfullt,snyggt
2009-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP