Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UPPLÖSNING

de sista subkulturerna

drar fram över vår jord

de spretiga konturerna

och dödens dystra ord

nu handlar det om undergång

nu halas snart ridån

jag uppstämmer en pilgrimssång

snart far jag härifrån

 

 

apokalypsens ryttare

står redo som på språng

de råmärken är flyttade

som restes upp en gång

när grundvalarna upprivs

når vi upplösningens tid

då många plågade förgäves

söker sinnesfrid

 

 

 

nu rinner blod i avsaknad

av tro på det som rann

och främmande eld brinner

där den sanna aldrig brann

snart ljuder veropen från skyn

snart hörs basunens ljud

ett litet fåtal får sin syn

och vänder sig till Gud

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON     091216





Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-16 17:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Och...?
2019-12-16

    Askanden
ten years passed...
2019-12-16

  Larz Gustafsson VIP
Tack.
Ibland behöver man bli skrämd.
Det är inte som de nyandliga lögnhalsarna säger allt står väl till.
Den som inte blir frälst och får sin sak uppklarad med Gud går evigt förlorad.
2009-12-16

  stenen/ Yv Ericsson
fint. men lite skrämmande dikt. men jag tar mod till mig och förblir blind. vad händer mig då? om man inte knappt orkar leva detta liv hur ska man palla ett till? ska det bli så lyckligt då. är det så det är tänkt. nej jag vill dö fullt ut. om det går.
2009-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP