Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tips om hur man ska dikta, min julklapp till alla poeter i poeter.se

För att skriva en dikt ska man ta en klischée
Ska ta en klishée
Ska ta en klishée
Fylla ut den så att den ser ut som idé
Ser ut som idé
Ser ut som idé
En idé som du tror att är sann.

Hitta sedan ett välanvänt rim
Ett välanvänt rim
Ett välanvänt rim
Som kladdar ihop orden som stelnande lim
Stelnande lim
Stelnande lim
Lim från en bottenlös spann.

Lägg till några verser så att den blir lång
Så att den blir lång
Så att den blir lång
Upprepa strofen och sen ännu en gång
Ännu en gång
Ännu en gång
Så många gånger du vågar och kan.

Lägg till lite splippriga ord här och där
Ord här och där
Ord här och där
Så att läsaren tror du är olyckligt kär
Olyckligt kär
Olyckligt kär
En olyckligt kär ensam man

Utan mening och djup är den sång som du gjort
Sång som du gjort
Sång som du gjort
Du tror du har spelat de säkraste kort
Säkraste kort
Säkraste kort
Men inget av värde du vann.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 344 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-18 17:31



Bookmark and Share


  Uppfångad
Haha, måste bara skratta hela vägen igenom

Applåd!
2009-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick