Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EN FLICKA KAN

en flicka kan läsa ögon

som man läser en öppen bok

Gud har i Sin stora visdom

gjort henne så vis och klok

en flicka kan få en pojke

att sälja sin skivsamling

och köpa ett stort fång rosor

och kanske förlovningsring

 

 

en stålman kan falla handlöst

och hänföras som ett barn

en hjälte kan gråta hejdlöst

fast han blivit stora karln

hon får dig att korsa haven

bestiga mount everest

en flicka med allt hon bär på

är lycka och liv och fest

 

 

en flicka kan skapa trevnad

i hus som stått obebott

och tro på din bok, din platta

när skeptiker inte trott

en kvinna kan få en svag man

att känna sig underbar

Guds gåva till mannen är hon

en gåta och dock ett svar

 

 

LARZ GUSTAFSSON   091219




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-12-19 10:23



Bookmark and Share


  anits VIP
vackert skrivna ord, berör
2009-12-19

    Tea Alex
Åh så fint skrivet om kvinnan! :)
2009-12-19

  mare VIP
Mycket bra skrivet !!
2009-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP