Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KRITISK FAS

ska en och samma källa

ge himmel och sodom?

ska en och samma källa

ge bittert och sött?

har vi mött samma Gud

som Hans folk mötte fordom?

är det en annan gud

man nu har mött?

 

skökan rider

på vilddjurets rygg

ond och lömsk

fast fasaden är snygg

även de utvalda

kan bedras

detta är en

kritisk fas

 

 

förväntar man sig god frukt

från träd som är dömda?

kan beliar och kristus

förenas till ett?

har Bergspredikans Ord

trots allt blivit glömda

fast många talat om dem

vitt och brett?

 

 

skökan rider...

 

 

LARZ GUSTAFSSON  19/12 2009




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-19 13:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP