Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känns månne bilden igen?




Spegel, spegel

 

Jag vaknar upp och speglar mig  

och frågar sen, som regel:

Vad är det för en gammal man

jag skönjer i min spegel?

   

Och vad har denne gråhårsman

med mig och mitt gemensamt?

Mitt svar blir: Inte mycket.

Och det känns en smula ensamt.

   

Ty han finns med mig varje dag

från morgonen till kvällen

och tynger mina steg till dess

jag vilar under fällen.

   

Mitt sinne är en ynglings

men fysiken tappat takten

och vill att jag skall sälla mig

till åldersartifakten:

   

de gipsfigurer som måhända

strävar att förgylla

 en förhistorisk fönsternisch,

en dammig prydnadshylla.

   

Men tusan heller, jag vill

mycket hellre fortsatt sjunga

de visor och de visdomsord

som tilltalar de unga!


Om ålderdom som relativ

trots vissa små skavanker

  och att mitt skriveri kan visa att 

jag ännu inte pank är

   

på livslust och idéer

  och ganska väsenskild den

där gubben som så grånad

glor tillbaks från spegelbilden.

 

Har du behov av speglar

så erkänner jag villigt

att min nu är till salu och

att du skall få den billigt. 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-20 17:42

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Otroligt härligt att läsa!!! Blir så glad och uppmuntrad själv också.
2009-12-20

  Drömfångare
Haha, obeskrivligt slut xD
2009-12-20

  Knickedick
Kan sägas igen, man är inte äldre än man gör ner sig.

Din självinsikt förmedlas med glimten i ögat. En sann poetkonstnär. Hoppas att du kan fortsätta att förmedla många år till till de unga
2009-12-20
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP