Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det stora julbadet - Sist kom pigorna

När jag nu ligger
i mitt badkar och njuter
av det varma vattnet
med härligt doftande
badoljor
och tända ljus
omkring mig
går min tanke
till en annan tid

När det stora julbadet
skulle gå av stapeln
ställdes ett stort kar
in i köket
och sedan var det
den stränga hierarkin
som rådde

Först badade husfar
sedan husmor
därefter sönerna
och sedan döttrarna
och först därefter
var det dags
för drängarna
att äntra karet

Men allra sist på tur
att krypa ner
i det väl använda badvattnet
stod pigorna




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-20 19:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
hujedamej
2009-12-22

  anits VIP
Ja, tänk vad tiderna har förändrats, ändå
är det inte så länge sedan, härliga tankar
du fick där i badkret, önskar jag hade ett,
men får nöja mig med duschen
2009-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP