Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elysion

O Apollon, vyssja mig till sömns O store gud
lägg mig till vila i den grönskande däld
där intet ont mig når under Gaias skrud
få skåda upp i den himmel av Kronos välvd.

Låt mig vandra över allsköns ängar
till poeternas källa i Delfistad
dricka nytt liv i mina slummrande strängar
samt döda ordtorkan med det lyriska bad.




Fri vers av Saraband
Läst 307 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-21 19:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Saraband