Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BORTOM DÄR FLODEN KRÖKER SIG

vi hade drömmar som man har

när man är tonåring

vi hade längtan som vi bar

ett hopp om någonting

vi ville resa, uppleva

bli lyckligt gifta sen

det var en färgglad upptäcksfärd

som kallas tonåren

 

 

bortom där floden kröker sig

tänkte vi att framtiden fanns

bortom där floden kröker sig

och ingen annanstans

om jag nån gång besöker dig

eller om du besöker mig

så blir det alltså bortom

där floden kröker sig

 

 

vi läste böcker, såg på film

och trodde allt var sant

vi levde med i allt det där

som var så intressant

vi ville lämna larvens värld

och bli till fjärilar

borde ha lämnat hemmets härd

och alla hämningar

 

 

bortom där floden kröker sig...

 

 

 

de barkbåtar som jag täljde

kom längre än jag gjort

och tonåren där vi dväljdes

passerade väldigt fort

det där som fanns bortom kröken

känns mindre än det var då

det är väl trots allt försöken

som avgör vart man ska nå

 

 

 

bortom där floden kröker sig...

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   091223




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-23 17:40



Bookmark and Share


    Tea Alex
Verkligen en bra text! Skulle nog lätt kunna bli en favoritsång för mig.
2009-12-24

  Måna N. Berger
Det här slår an en genklang inom mig:

"bortom där floden kröker sig
tänkte vi att framtiden fanns"

Allt var möjligt, där bortom flodens krökning, och jag minns också en oro över besluten man skulle fatta, det fanns ju så många val. Och nu är jag på andra sidan platsen där floden kröker sig, livet självt träffade många val åt mig, men nu är det inte så mycket mer att fundera på, framtiden ligger bakom mig. Nu är det bara raksträcka. Transportsträcka..
Så tänker jag när jag läser din dikt, eller din sång, och tydligt påminns om hur det var.
2009-12-23

  Ezmeralda VIP
Jag känner igen mig. Ungdom och förhoppningar.
Tron på att allt ska gå precis som man hoppas då.
Inget är svårt man har en framtidstro.
Tack för den texten.
2009-12-23

  anits VIP
Fina minnen frå n en svunnen barndomstid
2009-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP