Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommar, tankar och musik


Dö ung, bli ett vackert lik

Se hur vi dansar i panik
Dö ung, bli ett vackert lik

Ingen minns
Vad som aldrig fanns där
Ingen hör
Vad som aldrig blev sagt

Änglar dansar i natten
Men det finns ingen som tror
Därför finns dom inte på riktigt

Mina tankar fastnade på tungan
Och orden blev aldrig som jag menade
(”Jag tycker om dig”)

Ingen kan komma ur intet
Och ingen kan rädda mig
Ändå stod du där en dag

Du trodde inte att ljuset fanns
Och speglar ljuger aldrig
Ändå stannade du kvar

Våra världar krashade mot varandras
Ingen vackersyn
Men tillsammans blev vi vackra

Jag vågade aldrig
Inte riktigt...
Men det gjorde du
Vad fanns det att förlora?

För trots allt

Vem minns
Det som aldrig fanns där?
Och vem hörde
Vad som aldrig blev sagt?

Änglar dansar i natten
Och ikväll finns dom på riktigt
För vi vågar tro

Ett tag till finns det en framtid
Och ett tag till får vi vara lyckliga
För i alla fall jag älskar dig

Någon sa någon gång
Att man inte ska säga sånt till flickor
För när man sagt det högt
Så är det inte längre på riktigt

Men vi kan väll låtsas?
Som om det vore på riktgt...

Jag har aldrig riktigt känt så här förut
Och jag är lika rädd som du

För helt plötsligt finns det en anledning
Och en längtan
Inte som förut

Du vill vara min
Precis lika mycket som jag vill vara din
Ändå väntar jag
Men utan sorg

Nätterna är inte lika mörka längre
Även fast dagarna är lika tomma

Och jag vet
Att sommaren är på väg
Men inte heller den kommer att vara som sommrarna förut


Jag förnimmer en framtid
Toner av musik
Och din nakna kropp under en fillt

Du är vacker
Fast du inte tror på det själv

Men det är klart;
Det kan ingen spegel visa
Inte som jag ser på dig

Och för första gången
Är även jag vacker
Kanske allt jag behövde var lite solsken
Och ditt leende


Älskar du mig?

Du vågar inte
Inte riktigt...
Men det gör jag
Vad finns det att förlora?

Mina tankar fastnar inte längre på tungan
Och jag säger rakt ut vad jag menar
(”Jag älskar dig dig”¨)

Vad finns det att förlora?

Tårarna rinner inte längre
Blodet rinner inte längre
Och såren börjar läcka

Ärren bleknar med tiden

Men mörkret är för evigt
För har man en gång sätt ljuset
Så blir man blind

Änglar dansar i natten
Men jag vet inte längre vad jag ska tro
Och bara i natt finns dom till

För jag vill tro; tro på dig

Hur kommer det sig att ibland
Att hur mycket man än försöker så blir det bara fel?

Du sa: ”Stora saker tar lång tid
Mirakel sker på sekunder”
Och du är det största mirakel som någonsin hänt mig



Se hur vi dansar i panik
Dö ung, bli ett vackert lik




Fri vers (Modernistisk dikt) av nallen goes to hollywood
Läst 529 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-26 23:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nallen goes to hollywood