Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del. 2 i "Ängel"-triologin


En ängels skugga

Det känns som en hel evighet sen jag så dig på bussen
Numera ser jag dig varje dag
Med svarta fjädrar spridda runt omkring dig
Från dina vingar som en gång var vita

Men det är inte bara jag som ser dom längre
Alla kan det
Dina svart slitna vingar

Dom står runt omkring dig
Och beundrar dig för den ängeln du en gång var
Men du är inte en ängel längre
För änglar faller inte

Likt ormar sluter dom sig runt dig
Med deras gift bryter dom långsamt ner dig
Och gör dig till en skugga
Precis som dom

Du har blivit en ängels skugga
Som föll från himmelen
Och obönhörligt slog i marken




Fri vers (Modernistisk dikt) av nallen goes to hollywood
Läst 891 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-26 23:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nallen goes to hollywood