Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

94. Ge dem tillbaka ... ~ René Char ( 1907-1988 )




Ge dem tillbaka det som de har saknat länge,
De skall se hur sädeskornet inneslutes i axet och
  darrar på strået.
Lär dem känna, från fallet till språnget, de tolv
  månadernas skiftningar i sina ansikten,
Och ända fram till nästa begär kommer de att älska
  tomheten i sina hjärtan;
Ty intet lider skeppsbrott eller trives i dödens aska.
Och den som kan se hur mullen förvandlas till
  frukter,
Blir inte upprörd av motgången, även om han har
  har förlorat allt.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-30 22:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP