Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EPOK

konfetti av paljetter

när glansdagarna blev nätter

epoken som transformerat

som helt revolutionerat

elektriska krigarsträngar

är så mycket mer än pengar

det glittrar i innandömen

av stjärnögda tonårsdrömmen

 

ett sammetsband genom tiden

en utsändning helt i siden

där sprakar en sminkad skymning

när motorväg sjunger rymning

en dandy i underjorden

som kysste fram alla orden

rid tigern mot solnedgången

låt ingen få tysta sången

 

 

nu stiger en prins ur dimman

i skälvande midnattstimman

"succé" står det på hans panna

han har kommit för att stanna

han vågade följa spåren

tillbaka till gyllne åren

med naglar som lackats röda

han skördar lön för sin möda

 

 

LARZ GUSTAFSSON, nyårsaftonen 2009

 

Förmodligen årets sista dikt...




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-12-31 22:08



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra skrivet...
2010-01-01

    Tea Alex
Som vänligt äger du bokstäverna.... :)
2010-01-01

  Måna N. Berger
Ja, troligtvis. Men nu är det nytt år, gott nytt! Nytt år, nya dikter, ser jag fram emot!
Den här väckte speciella känslor hos mig. Tycker om den..
2010-01-01

    Tsivqnets Nitram
Du är nog bland dem bästa personerna jag har hittat här på poeter!

Varför kan man inte bli skrivarvän med dig?

Du är grym
2010-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP