Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med hälsning och tack till Björn och Anna M. för deras senaste opus kopierar jag denna text från Grönland: ur Knud rasmussen:Snehyttens Sange - kanske inte så lättåtkomlig...


ORPINGALIK- mand, Netsilik-folket

Sange er tanker, der synges ud med åndedrættet, når menneskene lader sig bevæge med stor kraft og ikke længere kan nøjes med almindelig tale.

Et menneske bringes i bevægelse ligesom isfladen, der sejler rundt ude i strømmen. Hans tanker drives af en strømmende kraft, idet han føler glæde, idet han føler angst, idet han føler sorg.

Tanker kan slå over ham som en flod, idet de gør ham stakåndet og får hans hjerte til at banke, noget, der som en mildning i vejret, vil holde ham optøet. Og så vil det ske, at vi, der altid mener, at vi er små, vil føle os endnu midre. Og vi vil blive ængstelige for at bruge ord. Men det vil ske, at de ord, vi behøver, vil komme af sig selv.

Når de ord, vi har brug for, skyder op af sig selv - får vi en ny sang.




Övriga genrer (Översättning) av vera gade VIP
Läst 311 gånger
Publicerad 2010-01-03 12:50

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Inte så knepigt att läsa, det enda ord jag måste slå upp var "stakåndet" - andfådd.

Ett intressant citat, intressant tänkande. Tack.
2010-01-03
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP