Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Söt katolik' av Nenne, inspirerade (jag lade till orden 'för sig själva' längst ned för att det bättre balanserar formatet, samt att ändra uttrycket 'sätta tro på gud' till 'sätta tro till gud')


Kredit på en text





nja, även om
de där tre
raderna rimmar skriftmässigt

så blir ju
ändå uttalet olika
när man väl

läser texten... så
litet nödrim var
det allt... jag

säger nästan som
föregående talare, utan
religion skulle mänskan

haft det en
smula lättare eftersom
präster verkar bli

det av två
anledningar och ingen
av dem är

att verkligen sätta
någon riktig tro
till gud... antingen

blir de det
för att de
suktar efter makt

eller så gör
de det för
att de tror

att det de
har att säga
skall nå fram

och beröra, men
de kunde lika
gärna låta kyrkobesökarna

lämnas att läsa
boken själva, tolka
själva, bedja själva

och framför allt
få vara ifred
för sig själva




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-10 23:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP