Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bitterhet eller hat, säj det, välförtjänt hursom


Din djävla fisk

Jag ska riva av ditt likgiltiga ansikte din djävla fisk,
Vakna, ser du inte mina ögon, känner du inte mina händer,
jag ser, jag känner, du bara är, det räcker inte.
Du förstår dom känner om du är äkta, det är därför dom följer mig.
Men du har ingen själ, du är en dussindocka, en antiactionfigur utan hjärta, själ.
Jag känner deras glädje, deras smärta, du tror att dom kan mätas i siffror.
Jag har sett legioner fyllda av såna som du.
Likgiltiga rader, rader av lik.
Ni behöver hjältar, dom behöver hjältar, men du är så liten och rädd,
du vågar inte låta mig leva.
Slutet Är inte gott, i din värld finns inget slut, ingen början, du bara är.
Låt dom dö, låt dom bli lik som dig, din djävla fisk.




Fri vers av Chinaski
Läst 479 gånger
Publicerad 2005-10-27 01:08



Bookmark and Share


  Jessica Ewa
River skönt.
2005-10-30

  Kubla Khan
Bra dikt, Herr H. Chinaski!
2005-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Chinaski
Chinaski