Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bibeln: "Men för er som fruktar mitt Namn, skall rättfärdighetens sol gå upp, med läkedom under sina vingar. Då skall ni slippa ut och hoppa som kalvar som varit instängda i stallet"


JESUS, Rättfärdighetens sol!

Du är Rättfärdighetens sol

som gått upp och som

aldrig går ned:


Du lyser över mitt livs dagar

också när det skymmer

och backarna blir

tunga och

steniga


Du är solen över mitt liv

också när jag inte

ser Dig


och även under sista vägbiten

fram genom sista

grinden


till sista slutliga soluppfyllda

sommarängen! Då jag

för alltid är hemma

hos Dig.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-15 05:44



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Trofast är Han som har kallat oss.
Jag upplever mycket värme från Gud.
2010-01-15

    ffredfr
"Melankoli - det är när solen slocknar i andens rike. Gud blir ett namn, som intellektet bollar med. All teologi är melankolisk. Den pekar ut en ljus fläck på himmelen, men ingen värme kommer därifrån."
2010-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld