Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyrik till skog och land

Hej på dig min gamle vän
visst har du sett att molnen aldrig skingrar sig
där månen brukar lysa upp min dystra natt
Känns som fabrikerna tagit min skatt

Jag går på vid torget som om inget har hänt
där strosar jag fram och tillbaks
för selångersåns vattnet blir brunare var dag
Det verkar vara så det ska va

Skogen vid hovberget där jag lekte som barn
den skogen den finns inte längre kvar
En dag kom maskinerna och skogen försvann
Hylla svensk cellulousa aktiebolag

Sundsvall en hamnstad det är vad den var
den staden, den finns inte längre kvar
för man byggde ett hus i betong och i glas
Jag skrattar när jag åker förbi stan

När bron väl är byggd somnar jag in
då vill jag inte längre finnas kvar
förstör vår byggd vår fina stenstad
Saknaden lämnar oss en dag




Fri vers av Jarlen
Läst 223 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-18 20:08



Bookmark and Share


  Uppfångad
Väldigt väldigt bra skrivet det här,
sista meningarna rör mig mycket!
2010-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Jarlen