Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ord som kom idag då min doktor mailade till mig


När någon bryr sig om en

Min doktor bryr sig -
han har mailat till
mig och svarat på min fråga

Mina skrivarvänner bryr sig -
jag försöker att göra lika tillbaka

Mina anhöriga bryr sig -
det betyder så mycket

Mina före detta jobbarkompisar
bryr sig -
de hör ut av sig och kämpar för
att jag ska få komma åter till dom
på lönebidragsanställning

Att någon bryr sig -
betyder så mycket för oss var och en
och är värdefullt

Jag försöker att bry mig om mina vänner
som finns runtomkring mig

100119




Fri vers av sajo
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-19 10:38



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Maud Karlsson har doktorerat i ämnet "att bry sig"

Vägen till doktorsgraden går via fem studier, som alla granskas för att kunna publiceras. Mauds magisteruppsats från Karlstad är hennes första studie på vägen. Den andra studien är också klar, och artikeln som bygger på studien har skickats till tidningen Vård i Norden för granskning. Den studien är en begreppsanalys som lett fram till att uttrycket ”att bry sig om” finns i olika betydelsedimensioner på olika djupa plan. Den ytligaste dimensionen är ”att låtsas om”, djupast är ”att lägga på hjärtat” och däremellan finns ”att sköta om”.
2010-01-19
  > Nästa text
< Föregående

sajo