Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INGA BONDEBARN

det är inte böndernas barn

som kommer hit till våra universitet

hit kommer inga arbetarbarn

från beijing eller tibet

hit skickar kinas rika sina barn

den nya aristokratin

de som har råd kan inta

sina platser i hierarkin

 

 

det viktiga är att katten fångar möss

sade deng xiao-ping

och skakar man fanan försvinner alla löss

såsom chiang ching

det våras för dem som

har råd att slå på stort

själva samhällets topp

vi känner ju till att

det har det alltid gjort

för dem som tagit sig opp

 

LARZ GUSTAFSSON   100119-20




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-20 14:20



Bookmark and Share


  anits VIP
Ja, så har det alltid varit, ingen skillanad
på nu och då
2010-01-20

  Måna N. Berger
Jo, så har det alltid gjort. Och de flyter upp som korkar, efter revolutioner och samhällsomdaningar, samma toppskikt, möjligen i något annorlunda kostym..
2010-01-20

  Anders Nordlander VIP
viktig text
håller med dig här!
2010-01-20

  Larz Gustafsson VIP
Marxismen-leninismen har, liksom kapitalismen, visat sig vara totalt oduglig.
Men jag föredrar kapitalismen eftersom man i kapitalistiska länder - i alla fall i vår del av världen - inte riskerar tortyr och koncentrationsläger om man opponerar sig mot regimen.
Jag skulle hellre bo på Taiwan än i Folkrepubliken Kina.
2010-01-20

    näver de anima
Haha ja det gäller att ha guanxi...
"Pappa är partitopp så akta dig du..."
Fast det är ju likadant i fler länder om man tänker efter...
2010-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP