Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DYGNSRYTM

morgon efter morgon

efter morgon efter morgon

dagen rullar på som en värdetransport

rock´n´roll

och godisdofterna från södra skeppsbron

innan man vet ordet av rycks människan bort

farliga men saliga

står fyra små fantaster

spanande, förmanande fast dimman är tät

man har valt att använda

sin urkund som ett raster

sila snacket

dra ur jacket

våga bli profet

frukost, lunch och middag

kommer kväll så kommer lugnet

eftertankens kranka blekhet

Gudsnärvarons glans

morgon efter natt som gav

en välbehövlig vila

dansar kulspetspennan

outtröttligt själens dans

tanken går till måsberget

jag en dag ska bestiga

bron till alderholmen

där en sjöman längtar hav

först så tar jag berget

sedan eggegrund och riga

hav kan dela sig som havet

under mose stav

 

 

LARZ GUSTAFSSON    21/1 2010   -Vår tjugoåriga bröllopsdag...

 




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-21 07:55



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
okej, grattis Larz, och grattis till denna pärla bland dikter
2010-01-21

  Måna N. Berger
"First we take Manhattan.."
Mycket bra uttryckt att "dagen rullar på som en värdetransport"; det är den ju verkligen! (Även om min dag är lite trögstartad.. vilket å andra sidan även racerbilar är.)
Och grattis på bröllopsdagen!
2010-01-21

    sajo
Du är en sann poet som finner de rätta orden må jag säga och verkligen läsvärt. Grattis på bröllopsdagen.
2010-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP