Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi har det så bra , glöm inte det ...

Jag sitter och lyssnar på tystnaden så stilla ,
detta liv är inte så illa ...

Har hälsan och modet i behåll ,
och har alltid haft en självkontroll ...

Friska pigga barn som sover så sött ,
ja , de är de underbaraste människor jag mött ...

Arbete pengar en rätt god ekonomi ,
och kan sköta min egen logi ...

Född i Sveriges trygga långa rika land ,
ingen kan här falla ur något band ...

Skall bara vara tacksam för att få vara här ,
och inte där allt elände är ...

Tänker på Haiti och dess stora tragedi ,
de människorna känner sig garanterat inte fri ...

Försöker överleva dagen ,
kanske med stora sår i magen ...

Barn och vuxna som slits loss ifrån varandra ,
kan man dessa människor klandra ...

Det vill säga när de flyger på andra ,
kanske sparkar skriker när de helst vill vandra ...

Vandra därifrån för att slippa se ,
till vem skall de be ...

Tiden har gått men var är hjälpen de skulle
ha fått ,
de ser nog livet ganska grått ...

Jag lider med dessa vilsna och sårade själar ,
de måste känna sig i sitt eget land som trälar ...

Som sagt vi har det så otroligt bra ,
glöm ej det näst kommande morgon dag ....







Fri vers av Anna-Lena Holmberg
Läst 294 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-01-21 22:55



Bookmark and Share


  Åsa Hall
Ord som berör... stilla man färdas genom dina ord! Betänksamhet
2010-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Anna-Lena Holmberg