Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bottskickt vesus toppskickt dom tar ut varandra


två vilsna själar och vederbörande

En fimpad ciggarett ligger ensam i en askkopp
och påminner vederbörande om ett obetalt skuldbelopp.
En tillhörande kropp, ligger utspridd i en soffa.
Med kemikaler i sitt blodomlopp, tappat hoppet allt för ofta.
Authoriteter står och skriker profaniteter genom brevlådan.
En kropp, för uppsnärjd i det blå för att upptäcka röken eller se eldsvådan.
Med sådan kraft att glaset med vodka på bordet faller till golvet,
vaknar vederbörande upp omringad av sina värsta farhågor. Lågor.
En sömtablett blir en fribilljett till en värld utan samhälls krav.
Innan vederbörande hinner slå tvåan, slås han av röken och tuppar av.

Två vilsna själar som ständigt kämpar med att passa in i ramen,
finner en viss trygghet i dessa ständigt omstridda samhälls kraven.
Största rädslan är förändring, allt går på ständig rutin.
Allt är typiskt, två barn en volvo en hund och en dos efedrin.
Klockan är kvart över filmen, dags för den allt för krystade vuxentiden.
En vilsen själ förbannar att graviditeten var för långt framskriden.
Strax efter tiotiden, somnar två vilsna själar på varsin sida,
samlivet och barnen var det som oftast fick lida.
Dom föraktade folk som vederbörande i lägenheten brevid.
Med strävan efter perfekta liv, var dom för utmattade för att märka röken i tid




Fri vers av sinép ahlliv
Läst 473 gånger
Publicerad 2005-10-28 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sinép ahlliv
sinép ahlliv